КОЛАЖ ПАНО ВРШЊАЧКОГ ТИМА

април 1, 2021

 Вршњачки тим основне школе „Мића Стојковић“ у Умчарима је и у овој школској години учествовао у редовним активностима. Настављена је вишегодишња сарадња са тимом за заштиту деце- ученика од насиља, занемаривања и злостављања. Педагог школе Слађана Недић која је руководилац Вршњачког тима је такође и члан поменутог тима за заштиту. Ученицима је указано на повезаност ова два тима, почев од превенције да се спрече неке лоше ствари у школи до решавања насталих тешкоћа или проблема у понашању ученика.

   У сарадњи са овим тимом, претходних школских година, Вршњачки тим је реализовао теме „Стоп насиљу“ и „Посредовање у конфликтима- медијација“. Тако су ученици у првом полугодишту текуће школске године успешно реализовали пано са неколико тема предложених у претходној школској години, које нису реализоване услед пандемије ковид 19 и учења на даљину. Ученици су обрадили следеће теме: „Наши узори“, „Шта читамо у слободно време?“, „Мирно решење сукоба“ и „Коју средњу школу да упишемо?“. Пано је успешно осликао лични развој, интересовања и узоре ученика, али и њихово виђење могућности превентивног понашања у школи, породици и шире. Стога је назван „Колаж пано Вршњачког тима“.

   Реализован је захваљујући одељењским старешинама и родитељима појединих ученика, као и руковођењу и саветима педагога школе Слађане Недић и наставнице енглеског језика Иване Недић. 

                                                                                              Слађана Недић

Повезане вести