Радионица за ученике првог циклуса који наставу похађају по ИОП-у 2 и родитеље

октобар 31, 2023

Логопед школе Јована Савић дошла је на идеју да би било корисно укључити родитеље у ваннаставне активности у којима би заједно са својом децом дали учешће у животу школе. Родитељи су о одржавању радионице обавештени путем вибер групе.

30. 10. 2023. у школској библиотеци реализована је радионица за ученике првог циклуса који наставу похађају по ИОП-у 2 и за њихове родитеље.

Тема радионице: Разговор са родитељима о развоју њихове деце, свакодневним изазовима, као  и о задовољству школом и инклузијом у њој. Након разговора са родитељима сви присустни учествовали су у украшавању јесењег дрвета, правећи лишће у бојама јесени од креп папира. Заједнички рад је изложен у логопедском кабинету.

Циљ радионице био је пружање подршке не само деци већ и родитељима у изазовима који се тичу школе, социјализације, постигнућа али и потешкоћа са којима се ове породице свакодневно суочавају. Родитељи су на радионици добили подршку директора школе Владимира Бокића и логопеда Јоване Савић који су истакли важност учешћа родитеља и оваквог начина рада у циљу одржавања позитивног и подржавајућег окружења. Поручили смо да је допринос сваког ученика без обзира на разичитости добродошао али да нам је учешће родитеља једнако важно у процесу образовања и васпитања.

Родитељи су били отворени, срдачни и искрени у комуникацији, истакли су како им овакав вид подршке неизмерно значи и да би волели више сусрета у будућности.

  У Умчарима,                                                                                                          Јована Савић

    31. 10. 2023.                                                                                                       Логопед школе

Повезане вести