ДЕЧЈА НЕДЕЉА

октобар 7, 2022

Прва недеља у месецу октобру резервисана је за обележавање Дечје недеље. Овогодишњи слоган Дечје недеље гласио је “Шта детету треба да стигне до неба”. Недељу смо започели заједничким певањем и играњем уз песму “Кад си срећан”. У наредним данима уследиле су разне активности попут еко-патроле, спортског дана, слушања концерта Музичке школе “Невена Поповић”, док смо за финале Дечје недеље приредили масекнбал. Ученици су креативним и маштовитим маскама привукли пажњу наставника, родитеља и пролазника.

“Шта детету треба да стигне до неба”

Слоган овогодишње Дечије недеље био је “Шта детету треба да стигне до неба”. На ту тему су ученици млађих разреда у Умчарима приказивали своје идеје кроз разне активности и својим радовима украсили су пано и простор својих учионица.

Радови ученика првог и другог разреда у Умчарима
Ученици четвртог разреда у Умчарима

Отварање Дечје недеље у Дражњу

Дечју недељу отворили смо песмом “Кад си срећан”. Ученици млађих разреда су заједно, пре почетка часова, слушали и певали ову добро познату песму. Након песме, украшавали су улаз у школу својим идејама на задату тему „Шта деци треба да стигну до неба“. Њихове идеје су: љубав, пријатељство, образовање.

Дечја недеља у Пударцима

У овој активности су учествовали сви ученици подручног одељења у Пударцима. Играли су следеће спортске активности: фудбал, кошарку, између две ватре, школице, пробијање војске… Такође, организовали смо и спортска такмичења. Циљ је био да ученици развијају мишиће ногу, такмичарски дух, као и међусобну сарадњу.

Ученици и наставници из подручне школе из Камендола, посетили су нашу школу у Пударцима. У оквиру Дечје недеље организовали смо Шеширијаду. Организована је заједничка радионица где су ученици, уз помоћ наставника, правили од лишћа, картона и кеса шешире. Организована је заједничка ревија где смо бирали најлепше шешире. Након радионице, организована су спортска такмичења у брзини, штафетним играма и турнир у фудбалу. Остварена је лепа сарадња између ученика ове две школе.

Затварање Дечје недеље – Маскенбал

Дечју недељу су ученици млађих разреда из Умчара, Дражња и Живковца затворили маскенбалом.

Повезане вести