Данијела Кужет

Наставни предмет:Историја

Школа: ОШ“Мића Стојковић“
Образовни ниво: мастер
Дужина радног искуства као наставника: 18 година
Похађани програми стручног усавршавања у последњих 5 година
Број сати:
• учествовала на Међународном скупу поводом обележавања 65 година Удружења за Уједињене нације Србије и пројекта „Омладински делегати у Уједињеним нацијама“(8 сати)
• Учествовала на Mеђународној конференцији подунавских земаља 14. I 15.јуна 2018.“Учење, подучавање и размена у школама земаља Дунавског региона“ која је део eTwinning пројекта професора из Аустрије реализована је 14. и 15. јуна у Бечу уз подршку аустријског огранка Erasmus + организације, Транснационалног програма „Дунав“ и Министарства образовања Аустрије.
• Учествовала у пројекту министарства „Дигитална учионица- дигитално компетентан наставник (19,5 бодова) прошла и обуку за менторе, држала две обуке за полазнике пројекта“Дигитална учионица- дигитално компетентан наставник“ у ОШ „Свети Сава“ у Врчину и у ОШ „Милоје Васић“ у августу 2019.
радионице колегама у Врчину и Калуђерици
• Похађала семинар „Школско законодавство- основна образовања и васпитања“ током 2019.(24 бода)
• Завршила обуку за исходе 1.и 2.јула 2019.
• Учествовала у студијској посети Републици Северној Македонији од 3. до 11. октобра 2019. у име организације „Свет речи“ и Еразмусовог пројекта „Empowering minorities“

Истакнута професионална постигнућа наставника:

  • Учествовала на обележавању Међународног дана детета у периоду од 19. До 27. Априла у Турској, у Мерсину у склопу међународбног Унеско кампа наше школе који је од 2007 окупљао децу из Србије, Словеније, Руске федерације, Белорусије, Азербејџана, Републике Српске, Црне Горе и Турске.
  • Са колегама из ОШ“Доброво“ и колегама из своје школе организовала покренула и водила међународни пројекат преко eTwinning пројекат „Itchy feet down the street“

 

  • Присуствовала и као учесник са темом „Стрип о дрРудолфу Арчибалду Рајсу“ учествовала на Конференцији о Првом светском рату „Велики рат- сто година после“поводом стогодишњице од почетка Великог рата која је одржана у VI београдској гимназији 1. Новембра 2014.
  • Чланак у часопису „PC Press“ на тему „Мој омиљени херој“ и примена ИКТ у настави.Објавила чланак у часопису PC Press који сарађује са Британским културним центром на тему „Мој омиљени херој“ на коју сам одржала интернет час преко фејсбука и тако применила идеје са конференције „Примена ИКТ у настави“.
  • Школске 2020/2021. 15 мојих eTwinning пројеката је освојило националне ознаке квалитета, а од њих 13 било награђено европском ознаком квалитета, а школске 2022/2023. сам добила и специјалну награду за допринос на пројекту „Blue Planet“

 Остале информације се могу наћи на мом сајту: https://danijelasitekuzet.webnode.page/

Реч наставника:

(Завршила сам Филозофски факултет у Београду 2003.