Упис у први разред

април 16, 2020
Поштовани родитељи,

У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. мaрта 2013. године до 1. марта 2014. године.

Родитељу/другом законском заступнику деце, која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1. 4. 2020. године, биће омогућено  да електронским путем искаже интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Наведена услуга ће бити доступна од 1. 4. 2020. године.

Услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у нашу школу.

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла 2020. године, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.

Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа.

На овај начин школа ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у нашу школу и оквирно ћемо знати који број ученика можемо да очекујемо.

По одређивању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу и то без потребе доношења иједног документа. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и сам упис.

Све евентуалне додатне информације у вези са уписом у први разред, биће истакнуте на сајту школе и огласној табли на улазним вратима.

Уколико имате питања, можете нам се обратити путем имејла на следећу адресу: sladjana.pedagog@gmail.com

30. марта 2020. године

Управа Школе

Повезане вести