Светосавска академија

јун 27, 2020

Поводом највећег школског празника, дана Светог Саве, у петак 24. јануара 2020. са почетком у 12 часова у Великој сали СО Гроцка одржана је Светосавска академија у организацији наше школе. Свечаности су присуствовали бројни званичници са територије наше Општине и пријатељи школе.

Наставнице српског језика Маријана Жујевић Николић, Данка Симовић и Андријана Антонијевић су припремиле књижевни део програма, док је хором школе руководила Маја Николовски Михајловић. Такође, музучки део свечаности је улепшан оркестарском пратњом професора ОМШ „Невена Поповић”, док је за извођење две фолклорне игре био задужен КУД „Окарина”. Директор школе Владимир Бокић се након културно-уметничког програма пригодним говором захвалио присутнима и позвао председницу ГО Гроцка да се обрати. Након говора, прослава се наставила у Свечаној сали „Снежана”.

Фотографије са свечаности можете пронаћи на следећем линку: https://sr-rs.facebook.com/pg/grocanskiglasnik/photos/?tab=album&album_id=2565047033593627

Светосавска академија је одржана и у понедељак, 27. јануара 2020. године, са почетком у 9 часова, у Свечаној сали матичне школе у Умчарима. После свечаности одржано је сечење колача у Великом холу школе и коктел за присутне.

Маја Николовски Михајловић

Повезане вести

Посета Москви

Током неколико протеклих година ученици наше школе имали су запажене резултате на такмичењима из...