Посета „храму књиге“

јун 27, 2020

Научени дисциплини и реду, у пару поред свог друга/своје другарице, ушли су предшколци из Умчара и Пудараца – будући корисници библиотечких услуга – у „храм књиге“. Ова деца већ имају представу шта је библиотека, какав је њен значај и како треба да се односе према књизи. Раном едукацијом, васпитачице Славица Цаца Душић и Зорица Павловић раде на дефинисању навика, обликовању личности и тако стварају неопходну везу између школе и предшколске групе. Задатак библиотекара је, са друге стране, да деца схвате значај књиге, да би им потом она била највећи пријатељ у животу и да створе навику да буде увек уз њих.

Библиотекарка је спремила за предшколце квиз „Шта знамо о бајкама“. Циљ је промовисање књиге и читања, као и намера да се кроз игру и дружење стекне увид колико предшколци познају дечју књижевност, свет који их окружује, колико су спремни да помогну другом и да развију позитивне односе у групи.

Једном су Алберта Ајнштајна упитали како можемо своју децу учинити паметнијим. Његов одговор је био једноставан и мудар: „Ако желите да ваша деца буду паметна“, рекао је, „читајте им бајке. Ако желите да буду још паметнија, читајте им још више бајки.“ Он је схватио вредност читања и маште. Зато постоји нада да ћемо нашој деци пренети свет у коме ће читати, маштати и стварати.

Наши предшколци су схватили да је библиотека место испуњено љубављу, пријатељством и збирком мудрости, која ће им живот учинити лепшим и занимљивим.

Док постоји библиотека, постоји и народ!

Повезане вести

Посета Москви

Током неколико протеклих година ученици наше школе имали су запажене резултате на такмичењима из...