Наступ наших ученика на промоцији филма „Грочанске приче“

јун 27, 2020

У Дому културе у Умчарима, у петак, 29. новембра 2019. године, одржана је промоција фестивалског филма „Грочанске приче“. Промоцију  филма је пратио богат културно-уметнички програм у коме је учествовала и певачка група наше школе у следећем саставу: Кристијан Стојановић, Ања Вукотић и Ива Милићевић, ученици седмог и осмог разреда.

Вече је започело наступом Културно уметничког друштва „Болеч“. Након тога је уследио наступ певачке групе наше школе. Група је извела традиционалне песме „Везак је везла Дјева Марија”, народну песму из Неготинске крајине и „Во наше село малово”, народну песму са Косова и Метохије. Публика је њихов наступ наградила громогласним аплаузом. Након тога су уследили глумачки скечеви Удружења жена Барајево. На самом крају вечери, наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић”, одсека за српско традиционално певање.

Певачку групу ОШ,,Мића Стојковић“ из Умчара чине ученици од петог до осмог разреда основне школе. У оквиру ове секције, њени чланови се упознају са правилном техником певања и уче се очувању традиције и културе. Секцију води Маја Николовски Михајловић, наставник музичке културе.

Повезане вести

Посета Москви

Током неколико протеклих година ученици наше школе имали су запажене резултате на такмичењима из...